Anthony Hopkins

Anthony Hopkins

Szilveszter délelőtt született 1937-ben, Port Talbotban.

Nagyon érdekes a horoszkópja és szélsőséges az élete, munkássága, érzelmi-szerelmi kapcsolatai. Dupla Bak csillagjegyű, ami azt jelenti, hogy az Aszcendense is a Bak jegyben áll, így 1-es, személyiségét jelölő házára is hatással van.

Tudja, hogy Anthony Hopkins, a világirodalmi klasszikus költő, William Butler Yeats rokona? Méghozzá anyai ágon, távolról. Hopkins szülei mindketten félig angolok, félig walesiek voltak, de ő Walesben született és nőtt fel. Hopkins egyke volt, a szülei egyszerű emberek voltak, kis pékséget vezettek.

Anthony Hopkins legközelebbi híres földije, a szintén walesi Richard Burton, és az ő példáját követve kezdett el színészetet tanulni, de egy másik brit színészóriás végül sokkal nagyobb hatással volt a karrierjére. A legendás Sir Laurence Olivier felfigyelt a fiatal Hopkinsra és Walesből Londonba hívta, hogy csatlakozzon a National Theatre nagynevű társulatához. Sőt, maga mellé vette az ifjú tehetséget, aki az első éveiben beugró színész volt helyette.

A dupla Bak jegy összes tulajdonsága jellemző rá. Hopkins, hivatás, érvényesülés-centrikus. Kitartó, szorgalmas, amit elhatároz, véghez is viszi. Komoly életszemléletű, tehetséges, megbízható. A maradandó dolgokat szereti. Nehezen barátkozik.

Gyerekkorában diszlexiás volt, és emiatt rendkívül rossz tanuló, sőt mellette rossz magaviseletű is.

8.házában a Szűz jegyben, a sok tehetséget, őrültséget és függőséget is jelentő Neptunusz bolygó. Ez a megújulás, újrakezdés és befejezés háza is, de jelezhet betegséget egyaránt. Jutott szinte mindenből.

Fiatalkorában a másik álma a színészkedés mellett az volt, hogy világhírű zongoraművész legyen. Hopkins, kiválóan zongorázik, és hobbiból zenéket is komponált egész életében. Aztán nem csak hobbiszinten működött a dolog.1964-ben komponált keringőjét a felesége mutatta meg évtizedekkel később, 2010-ben a híres holland hegedűművésznek és karmesternek, André Rieuin-nek — akinek annyira megtetszett a darab, hogy felvette a zenekara repertoárjába, és 2011-ben, Bécsben, Hopkins jelenlétében, elő is adták. 2012-ben egy komplett albumot is kiadott Hopkins a komolyzenei műveiből a birminghami szimfonikus zenekar közreműködésével. Ezek után nem meglepő, hogy Anthony Hopkins a filmjeiben is gyakran közreműködött a zenékben is, hallhatjuk a zongorajátékát többek között a Westworldben, A mágusban, a Gyilkos ösztönben és Az ártatlanban is. Sőt, filmzenét is komponált.

A Neptunusz másik hatása, megmutatkozott sokáig és nem pozitív értelemben!

Súlyos alkoholista volt, de már több mint 40 éve nem iszik.Akkor döntötte el, hogy abbahagyja az ivást, amikor 1975 karácsonyán egy phoenixi hotelszobában ébredt fel, és fogalma sem volt róla, hogyan került oda Los Angelesből.

Még mindig a Neptunusz hatása, filmrendezőként is tevékenykedett. A színházban rutinos rendezőnek számít jó néhány évtizede, de kamera mögé mindössze háromszor állt. Az első eset egy Dylan Thomas költőről szóló tévéjáték volt 1990-ben.Az első mozifilmes rendezése az Augusztus lett 1996-ban, szintén színházi áthallásokkal, a film Csehov Ványa bácsijának feldolgozása.

A legizgalmasabb rendezése talán a Tudathasadás. Ez a 2007-es Sundance fesztiválon debütáló film a saját ötletéből és forgatókönyvéből készült, sőt a zenéjét is ő szerezte. A története pedig egy forgatókönyvíróról szólt (persze Hopkins alakításában), aki az egész életét két színtéren élte. A valóságban és a saját kitalált belső világában. Hold, Neptunusz kvadrát fényszög.

VII. ház, házasság jelölő, bizony ott áll benne a Plutó bolygó egy Jupiter szembenállással. Már a szembenállás szó sem tűnik egy pozitív csengésűnek. Bizony 3 házassága is volt!

Első felesége, Petronella Barker (1966.–1972.) volt, egy leánygyermekük született Abigail Harrison, aki alig volt egy éves, amikor Hopkins alkoholista rohamai miatt elhagyta őt és édesanyját, hogy az asszisztensével kezdhessen új életet. Egyáltalán nem is tartották és tartják a kapcsolatot, ami miatt lánya nagyon kikészült, főleg, amikor hallotta, apja azt nyilatkozta erre a kérdésre-hogy van-e unokája? „ Engem aztán nem érdekel, hogy mi van velük”.

Másodszor pedig Jennifer Lyntont vezette oltár elé, de 29 év házasság után, 2002-ben tőle is elvált. Az Oscar-díjas színészlegenda életébe nem sokkal később újra beköszöntött a szerelem, méghozzá Stella Arroyave személyében, akit 2003-ben vett feleségül. A mai napig boldog házasságban élnek, közös gyermekük nem született, a kolumbiai származású Stella Arroyave műkincskereskedőként dolgozik.

Figyelemreméltó munkássága elismeréseképpen, 1993-ban II. Erzsébet brit királynő lovaggá ütötte. Rengeteg dolgot tudnék még róla írni, hiszen már 82 éves, de kívánok egészségben és további sikerekben gazdag, hosszú életet.

Lunczer Judit asztrológus

Köszönöm, ha felkeltettem az érdeklődését és megkeres, a saját életével kapcsolatos kérdéseivel.