Dr. Farkasházy Tivadar humorista, közgazdász, matematikus, újságíró

Budapesten született, 1945. december 15.-én a Nyilas jegyben, ahol másik két bolygója is tartózkodik. A Vénusz és a Merkúr. Nagyon mozgékonyak, nyitottak, imádják az állatokat, és mivel Magyarország a Nyilas országa, lovas nemzet vagyunk, nem véletlenül életének egyik része a lovassport. Jár lóversenyekre, fogadásokra és nagyon tud lelkesedni. Imádja a társaságot, becsvágyó, de szorgalmas. A barátságot és bajtársiságot a sikernél és az anyagi javaknál is többre becsüli. Született felfedező, nagyon élvezi, ha elmesélheti szeretteinek, környezetének, milyen kalandokban volt része utazásai során. Ő az, akivel mindig történik valami. Uránusz az Ikrek jegyben. Egyikre sem a nyugalom és unalom a jellemző. A diplomácia az erőssége, kiemelkedő tárgyalókészséggel rendelkezik. Intellektuális kíváncsisága kielégíthetetlen. Művészi pályák, és kreatívitást igénylő foglalkozások a legideálisabbak számára, feltétlen szükséges, hogy megragadja fantáziáját, hogy leköthesse vele nyughatatlan szellemét. Mérleg jegyben a Neptunusz és Jupiter, bőségesen kiélheti ezt a képességét.

Szereti a kihívásokat és bátran bele is áll. Ennek tudható be, Nyilas, az igazság bajnoka, hogy 2007. március 26-áról március 27-ére virradóra egy éjszakát töltött a baracskai börtönben, tiltakozásként egy 5 000 Ft-os közlekedési bírság miatt. Az összegéből 1 000 Ft-ot leült, a többit befizette.

Még mindig a Merkúr hatása, eddig 14 kötete jelent meg. 1999 óta a Heti Hetes című televízió műsor állandó Teddy-je volt, a műsor megszűnéséig.

A Nyilas jegy szülöttek, nagyon vonzódnak az állatokhoz, sőt a lovakhoz. Ezért számomra nem furcsa, hogy Teddy lóversenyekre jár. Soha nem volt rá jellemző, hogy otthonülő, unatkozó, mivel édesanyja segédmunkásként 800 forintot keresett, ő pedig úgy döntött, a hétvégéket a lovin tölti, hogy egyfajta kifutófiúként szerezzen pénzt. Nyughatatlan és hogy jó formában maradjon, a mai napig focizik.

Farkasházy Tivadar három unokájával tölti a legtöbb időt. Benedek fia ikergyermekei, Dani és Flóra, Teddynek szólítják a nagyapjukat, a nagymamát pedig Miminek, vagyis úgy, ahogy a nagyszülőket a barátaik nevezik. Attila fia tavaly ajándékozta meg unokával, a kis Márkkal. Kívánok Neki további egészséges és humorban, szeretetben gazdag hosszú életet, családja és az állandóan emlegetett „Mimi” felesége oldalán egyetértésben.

Lunczer Judit asztrológus

Köszönöm, ha felkeltettem az érdeklődését és megkeres, a saját életével kapcsolatos kérdéseivel.