CSÁNYI SÁNDOR SZÍNMŰVÉSZ

1975. december 19-én született Budapesten a Nyilas jegyében. Már kisgyerek korában tudta, hogy színész akar lenni. Az általános iskola elvégzése után ugyan épületgépészet szakközépiskolába ment, de inkább a színjátszás érdekelte. Érettségi után, Csákányi Eszter tanácsára a Kaposvári Csiky Gergely Színház csoportos szereplője lett. Első nekifutásra Őt sem vették fel a Színművészeti Főiskolára. Negyedszerre viszont 1997-ben már igen, Marton László osztályába. 2001-ben, a főiskola elvégzése után, a Krétakör Színház tagja lett. Majd 2002-ben a Radnóti Színházba szerződött, sőt a Thália Színház művészeti vezetője is volt évekig.

A Nyilasok szeretnek hódítani, udvarolni, nem róluk mintázták meg a hűség szobrát. Keringtek olyan hírek, hogy Erdélyi Tímea (akit Tildaként ismerhettek meg a Barátok Közt sorozat rajongói) és Csányi Sándor egy párt alkottak. Aztán a népszerű színész-páros románcára 2006 júniusában fény derült.  Csányi Sándor a kedvéért szakított feleségével, Pokorny Lia színésznővel, akitől egy fiú gyermeke született. Misit édesanyja neveli, de apukájával is gyakran találkozik, mert a színész rajong a fiáért. Csányi Sándor és Erdélyi Tímea viszont pár évig voltak csak együtt. Továbbra is Sándor ragaszkodik ahhoz, hogy a fia semmit ne érezzen szülei különválásából, így amikor csak teheti, Misivel foglalkozik.

Az Ikrek jegyben tartózkodó Mars is, és a Skorpióban lévő Uránusz bolygó is elég csábító, hogy a képlet tulajdonosa megfontolás nélkül, elhamarkodottan cselekedjen. „Úgyis minden rendben lesz” hozzáállása miatt nem mindig figyel oda, mások érzéseire. Képes megszállottan hajszolni egy célt, ötletet, vagy ábrándképet, s közben leszegett fejjel rohan előre. Nem igazán van tisztában az emberi lélek sebezhetőségével, márpedig szókimondása az érzékenyebb lelküeknél nem mindig arat osztatlan sikert. Dinamikus és széles látókörű gondolkodásmódjában van valami vonzerő, amivel könnyen elnyeri mások szeretetét és bámulatát. Ennek mi sem nagyobb bizonyítéka, hogy 2012-ben másodszor is megnősült, ismét színésznőt választott, Tenki Rékát, akitől két év múlva egy kislánya született, Luca. Évek múltán úgy döntöttek, hogy még egy testvére is legyen Lucának, így Tenki Réka, 2019-ben egy kisfiúnak adott életet.

Csányi Sándor nyughatatlan típus, szeret mozogni, sportolni. Az érzelmeket jelölő Hold, a műszaki dolgokat jelképező Uránusznak köszönhetően, szereti az embereket és önzetlenül segít, amikor csak ideje engedi, jótékonykodik, ellátogat a Hospice házba, ahol olyan emberekkel találkozik, akik éppen búcsúznak az élettől.  Ő ezt egy fontos tanulási folyamatnak éli meg az életében, és ezzel próbálja egocentrikus jellemét kordában tartani. Szeret jókat enni, így mi mást kívánnék, kapjon egy különlegesen finom tortát a születésnapjára.

Lunczer Judit asztrológus

Köszönöm, ha felkeltettem az érdeklődését és megkeres, a saját életével kapcsolatos kérdéseivel.