Richard Clayderman zongoraművész

Richard Clayderman (születési nevén: Philippe Pagès) Párizsban született, 1953. december 28. – án, este 8 órakor. Bak csillagjegyű és Aszcendense az Oroszlán 12. fokán áll.

Ennek köszönhetően ilyen sármos, és azon túl, hogy jóformán a vérében a zene, mert édesapja zongoristaként és zongoraoktatóként dolgozott. Meg is tanította a fiát ezen a hangszeren játszani, olyannyira, hogy, 12 éves korában felvételt nyert a párizsi konzervatóriumba, ahol már tinédzserként magasztalták tudását és tehetségét. Ehhez kell a kitartó Bak és büszke Oroszlán párosítás. Nem volt könnyű dolga, mert bármennyire hihetetlen, anyagi nehézségekkel küzdött, édesapja betegsége pedig lelkileg is megviselte. IC tengely, apa, szülői ház jelölője nehéz kvadrát fényszöget zár be a vágyak és harmónia 12. házában a Rák jegyében. Hogy javítson valamelyest a család pénzügyi helyzetén, dolgozni ment az iskola mellett. Egy bankban helyezkedett el, mint kisegítő, és különféle énekesekhez társult zongoristaként. Jött a fordulat 1976-ban, amikor is egy francia lemezkiadó producer, Olivier Toussaint felhívta, hogy menjen el egy meghallgatásra, és játsszon fel neki egy dalt, amelyet a lányának, Adeline-nek írt. Philippe 20 másik zongoristát legyőzve megkapta a munkát.

Ekkor Philippe Pagés nevét Richard Clayderman-ra változtatta (dédmamája családnevét vette föl, Mérleg jegy 3. házában, rokonokat jelöli és a Hold, női hozzátartozó), hogy elkerülje nevének helytelen kiejtését Franciaországon kívül.

Oroszlán Ascendense arra ösztönzi, használja ki kreativitását, szeretetet, csodálatot és tapsot keres, nem is sikertelenül.

Richard Clayderman – a romantika hercege, (Hold-Jupiter trigon a barátok házában).

Kivételes képessége nem csupán elismerést szerzett neki szerte a világban, de abban is jelentős szerepet töltött be, hogy a zongora népszerűbbé váljon az emberek körében, sőt bekerült a Rekordok Könyvébe.

Japánban van a legnagyobb rajongóbázisa. MC, karrier tengely a Kos jegyben. Rengeteg utazás, zsúfolt programok, esetlegesen nem tud nemet mondani a lehetőségek kapcsán. Több idegen nyelven is beszél, de egyiket sem tökéletesen, ahhoz nincs türelme.

A legnagyobb ár, amit Claydermannak fizetnie kell a nemzetközi sztárságért, az az idő, amit a családjától távol tölt.

Ami a magánéletét illeti, Három felesége volt eddig. Párizs közelében él feleségével, Christine-nel, valamint két gyermekükkel, Peterrel és Mauddal.

Karmikus jelölője, életfeladata a munka és egészség, alázat házában, a szikár Bak csillagjegyben. Nem is vagyok meglepődve, hogy maximalista típus, anélkül minden bizonnyal nem is lett volna sikeres. Volt, hogy teniszbajnok akart lenni, versenyszerűen sportolt. Most inkább a kosárlabda érdekli, főleg a fia miatt, akiből profi kosaras lett. Napi szinten sportól, fut, sétál, ezt abból állapítottam meg, hogy a Nyilas jegy, ami a vágyak, hobbik jelölője, az 5. házában áll. Ebből az is adódik, hogy Magyarország, Budapest, Nyilas csillagjegyhez tartozik. Richard pedig többször volt Budapesten, szereti fővárosunkat, egyszer úgy nyilatkozott:

 „szeretem Budapestet, olyan, mintha Párizs utcáin járnék, és ettől mindig úgy érzem, mintha otthon lennék”

Lunczer Judit asztrológus

Köszönöm, ha felkeltettem az érdeklődését és megkeres, a saját életével kapcsolatos kérdéseivel.