Nincs jobb elsősegélycsomag, mint egy jól felszerelt gyógynövényes szekrény. Sokan ismerjük a hagyományos elsősegélydoboz tartalmát, de a természetes gyógymódoknak és gyógynövényeknek is kiemelkedő szerepük lehet. Néhány egyszerű gyógynövény és növényi összetevő könnyen elkészíthető és hatékony segítséget nyújthat számos egészségügyi problémára.

A körömvirágból például könnyedén készíthetünk körömvirágkenőcsöt, melynek számos jótékony tulajdonsága van. A zsályás fürdő hasznos lehet a láb védelmében a fertőzések ellen, az áfonya támogathatja a jobb látást, míg a borsmenta enyhítheti a fejfájást. A hársfavirág hasonlóan hatékony fájdalomcsillapító és relaxációs szer. Az orbáncfű enyhítheti a feszült izmokat, míg az influenzaszezonban, a csipkebogyó tea segíthet az immunrendszer erősítésében. A tigris kenőcs megkönnyítheti a megfázás tüneteit, míg a kakukkfű a köhögésre lehet hatásos. A szegfűszeg elsősegélyként alkalmazható fájó fogak esetén.

Egy kis gyömbértea enyhítheti az émelygést, míg a sósvíz gargalizálása segíthet a torokfájás esetén. Székrekedés esetén a korpás ételek elfogyasztása, megfelelő folyadékbevitellel kiegészítve, segíthet normalizálni az emésztést. Az egyszerű, természetes megoldások gyakran hatékonyak és kellemesek is, így érdemes kipróbálni őket az elsősegélydobozunkban.